Altian Rajamäen alkoholijuomatehdas aloitti vuonna 2016 merkittävän tietojärjestelmäuudistuksen, osana Altia Renewal -hanketta. ARROW’n toimittama tuotannonseuranta ja päivittäisjohtamisen järjestelmä olivat tärkeässä roolissa, kun tehtaan viisi pullottamolinjaa ja kaksi hanapakkauslinjaa tuotiin modernin tuotannon johtamisen piiriin.

Projektin päätavoite oli parantaa tuotannon mittaamista ja raportointia sekä tämän pohjalta tuotantolaitoksen johtamista. ARROW’n MES-järjestelmä Machine Track ja päivittäisjohtamisen työkalu Shop Floor Manager otettiin käyttöön toukokuussa 2017.

Rajamäen pullottamon järjestelmäuudistuksen yksi tärkeimmistä tavoitteista oli faktatiedon kerääminen ja sitä kautta tuotannon tehostaminen. ”Saamme tosi hyvää dataa yksittäisiltä koneilta. Faktaa pöytään. Tiedetään esimerkiksi mitkä asiat aiheuttavat häiriöitä linjalle”, tuotantopäällikkö Markus Valtonen toteaa.

Meidän piti pystyä muuttamaan meidän tapaa toimia”, Markus Valtonen sanoo. Sama periaate pätee kaikkeen operatiiviseen toimintaan, tuotannonseurannasta kunnossapitoon. Jos tietoa ei tuoda käytäntöön, eli toimintaa ei johdeta, valuu hienojen järjestelmien potentiaali hukkaan. Ennen järjestelmätoimittajan valintaa Altian tiimi vieraili esimerkiksi Olvilla, jossa Machine Track on ollut käytössä vuodesta 2013.

”Paikan päällä tekeminen vakuutti, kun keskusteltiin järjestelmän toiminnassa jo nähneen Olvin väen kanssa. Toimittaja kuin toimittaja saa ne käppyrät ja viisarit esille, mutta se homma, joka pyörii siinä ympärillä on ehdottoman tärkeää. Ei kannata ostaa uusia suksia, jos ei aio hiihtää.”

Tutustu Altian tarinaan ja lataa koko case-kuvaus tästä!

Altia Oyj ,
Rajamäen tuotantolaitos
Käytössä olevat ratkaisut
Machine Track

MES-järjestelmä tuottavuuden parantamiseen

Shop Floor Manager

Operatiivisen tuotannon päivittäisjohtamiseen

Sami Kajan

sami.kajan@arroweng.fi

+358 44 766 9322

Lue lisää menestystarinoita