1876

perustettu

25

konetta kytketty järjestelmään

282

työntekijää

Suomen suurin kahvitalo Oy Gustav Paulig Ab toimii myös Baltiassa, Venäjällä ja Venäjän naapurimaissa. Vuonna 1876 perustettu Paulig on edelleen perheyritys. Vuonna 2010 käyttöön vihityssä Helsingin Vuosaaren paahtimossa valmistetaan vuosittain yli 43 miljoonaa kiloa kahvia.

Machine Track monipuolisessa käytössä

Paulig on kerännyt tuotantokoneilta tietoa ARROW Machine Trackin avulla jo vuodesta 2005. Suuren tuotantomäärän myötä tuotannon tehokkuuden mittaaminen ja seuranta ovat keskeinen osa paahtimon päivärutiineja.

Machine Trackin käyttöä laajennettiin entuudestaan Helsingin Vuosaaressa 2010 käyttöönotetussa uudessa paahtimossa. Tiedonkeruun lisäksi käyttöön otettiin mm. OEE-laskenta, tuoteseuranta, ajonäytöt operaattorien käyttöön, layout-näytöt, laatumittaukset sekä liitäntä ARROWn kunnossapitojärjestelmään.

”Ennen operaattorit kirjasivat esimerkiksi laadun raportoinnin paperilappusille ja nyt haluttiin saada kaikki paperien täyttely linjoilta pois. Samalla kun klikkaillaan järjestelmää, voidaan kätevästi kirjata sinne myös kaikki laadun mittaukset”, kuvailee Machine Trackin uusista asennuksista vastannut prosessikehitysinsinööri Janne Nikula.

Machine Trackiin on kytketty 25 kohdetta, mm. pussitus- ja pakkauskoneita. Järjestelmä laskee tuotantolaitteiston kokonaistehokkuutta, eli OEE-lukua. Machine Trackin lisäosia on otettu laajasti käyttöön, sillä Pauligilla on tavoitteena siirtyä reaaliaikaiseen prosessinseurantaan ja sitä kautta reagoida entistäkin nopeammin havaittuihin asioihin.

 

Tiedonkeruusta merkittävää hyötyä

Pauligilla ollaan tyytyväisiä ARROWin yhteistyöhön. Heidän mukaansa merkittävin hyöty tiedonkeruussa on, että saadaan selvyys mihin tuotannon kehittämisessä kannattaa panostaa. Toisaalta kerätty data on osoittanut, että tuotantokatkoksissa vika ei ole ollutkaan koneissa, vaan jossain muualla.

”Ennen asioita korjattiin huutoäänestyksen perusteella. Sen asioihin puututtiin, joka huusi kovimmalla äänellä. Nyt meillä on käytössä lahjomatonta tietoa, jonka perusteella voimme laittaa asioita tärkeysjärjestykseen”, Nikula toteaa.

Machine Trackin tuottaman datan seuranta on Pauligilla pitkäjänteistä ja päivittäistä. ”Istumme joka aamu ARROW-datan äärellä ja tutkimme miten edellinen päivä on mennyt; joka aamu Machine Track antaa tiedot, jonka perusteella on hyvä lähteä uuteen päivään”, Nikula jatkaa.

Tulevaisuudessa Pauligilla on suunnitelmissa ottaa käyttöön myös ARROW Shop Floor Manager -työkalu, jolla tehostetaan tuotannon tiedonkulkua. Shop Floor Manager toimii tärkeänä työkaluna tuotannon johdon aamupalavereissa.

Oy Gustav Paulig Ab

Toimintaa Suomen lisäksi Baltiassa, Venäjällä ja Venäjän naapurimaissa

Liikevaihto 308,9 milj. € (2015)

Käytössä olevat ratkaisut
Machine Track

MES-järjestelmä tuottavuuden parantamiseen

Novi

Kunnossapidon hallintaan ja kehittämiseen

Shop Floor Manager

Operatiivisen tuotannon päivittäisjohtamiseen

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme?
Ota yhteyttä:

Sami Kajan

sami.kajan@arroweng.fi

+358 44 766 9322

Lue lisää menestystarinoita