Jälleen uusi panimoasiakkuus – ARROW ja norjalainen panimoyhtiö Macks Ølbryggeri yhteistyöhön


Vasemmalta: Mikko Tervala, Peter Calleeuw ja Sami Kajan

ARROW ja maailman pohjoisin olutpainimo, norjalainen Macks Ølbryggeri ovat sopineet ARROW GEMA-järjestelmäratkaisun toimituksesta. Sopimukseen sisältyy GEMA-tiedonkeruuratkaisun lisäksi tuoteseuranta, laadunhallinta sekä ARROW 5S Audit-sovellus. Tavoitteena on koko tehtaan tuotannon saattaminen digitaalisen tiedonkeruun pariin sekä tämän jälkeen yhteistyön laajentaminen kunnossapidon hallinnan kehittämisellä.

Macks Ølbryggeri on maailman pohjoisin panimo. Panimon perusti vuonna 1877 Ludwig Markus Mack. Mack on Norjan neljänneksi suurin panimo, ja se on luultavasti yksi Pohjois-Norjan vahvimmista brändeistä. Päätuotanto sijaitsee Nordkjosbotnissa, noin 70 km: n päässä Tromssasta.

Tarvetta lisäkapasiteetille

Mackilla oli selkeä tarve kehittää ja löytää lisäkapasiteettia tuotantoon. Yksi tavoite on myös selkeän reaaliaikaisen tilannekuvan muodostaminen tuotannon päivittäisjohtamiselle. Kyse on digitalisaation myötä myös kulttuurimuutoksesta, jota lähdetään viemään eteenpäin askel kerrallaan.

”Meillä oli tarve määrätyille tunnusluvuille sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn mittaamiseen. Lisäksi oli tärkeää tunnistaa keskeiset tuotannon kehityskohteet sekä visualisoida tieto jokaisen nähtäville”, kuvailee Macks Ølbryggerin Supply Director Peter Calleeuw.

Operaattorin näkökulma ja selkeys vakuuttivat

Järjestelmän hankinta kilpailutettiin. GEMA valikoitui selkeyden, helppokäyttöisyyden ja ARROWn toimialatuntemuksen ansiosta. Tärkeä valintaan vaikuttava seikka olivat referenssikohteet ja Mack vierailikin Olvin Iisalmen kohteessa sekä Olvi Groupiin kuuluvassa Cesu Alus-panimossa Latviassa tutustumassa ARROWn vastaavaan järjestelmätoimitukseen.

”ARROWn järjestelmien helppokäyttöisyyden ja visuaalisuuden lisäksi myös tavoite jokaisen operaattorin kokonaisvaltaisesta osallistumisesta teki vaikutuksen. Myös GEMAn laatumoduuli sekä ARROWlta löytyvä kunnossapitojärjestelmä vaikuttivat valintaan, sillä haluamme välttää useiden eri toimittajien järjestelmien integraation. Iisalmen vierailulla pääsimme tutustumaan järjestelmään ensimmäistä kertaa ja vakuutuimmekin heti siitä, kuinka helposti ymmärrettävää järjestelmästä saatava data todellisuudessa on”, Calleeuw tiivistää.

GEMAn käyttöönotto Mackilla käynnistyi tammikuussa.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

ARROW on nyt Pinja – teollisuuden uudistamisella ja digitalisaatiolla vahvaa kasvua

  Digitalisaation ja teollisuuden uudistamisen kumppani Protacon muuttuu Pinjaksi. Pinjan muodostavat Protacon ja siihen viime vuosina kasvun myötä mukaan tulleet ARROW, SWD, Descal, Netwell, Vision Systems sekä Powen. Pinja on johtava toimija valikoiduissa teollisuuden ohjelmistotuotteissa sekä merkittävä teollisten järjestelmäratkaisujen ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen kumppani. Teollisuuden uudistamisen ja digitalisaation kasvava kysyntä johtuu globaalin toimintaympäristön vaatimasta kilpailukyvyn […]

Lue lisää

ARROWn toimitustiimi kasvaa – Jussi Saikkonen Customer Manageriksi

Kone- ja tuotantotekniikan insinööri Jussi Saikkonen on aloittanut Customer Manager, Productivity Solutions -tehtävässä 17.2.2020. Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut Saikkonen on opiskellut myös tietojenkäsittelytieteitä Tampereen yliopistossa. Ennen ARROWlle siirtymistä Saikkonen on työskennellyt mm. Suomen Erillisverkkojen palveluksessa tuotehallinnassa, erilaisissa projekteissa sekä IT-palvelunhallintaan liittyvissä tehtävissä asiakasrajapinnassa. Aikaisempaa kokemusta hänelle on kertynyt myös paperiteollisuuden puolelta. ARROWlle Saikkonen hakeutui uusien haasteiden perässä. […]

Lue lisää

Henry Laitinen kunnossapidon Customer Manageriksi

Energiatekniikan insinööri Henry Laitinen on aloittanut Customer Manager, Maintenance Solutions -tehtävässä 25.11.2019 alkaen. Aiemmin työurallaan Laitinen on toiminut mm. suomalaisen energiayhtiö St1:n uusiutuvan energian liiketoiminnassa kunnossapitoinsinöörinä työtehtävien keskittyessä pääasiallisesti bioetanolilaitosten kunnossapidon projekteihin, suunnitteluun ja kehittämiseen. ARROWlle Henry hakeutui hyvien kokemusten siivittämänä. ”ARROW oli minulle tuttu kumppani asiakkaan näkökulmasta. Tämä oli ehdottomasti yksi iso kannustin hakuprosessissa; […]

Lue lisää