Jälleen uusi panimoasiakkuus – ARROW ja norjalainen panimoyhtiö Macks Ølbryggeri yhteistyöhön


Vasemmalta: Mikko Tervala, Peter Calleeuw ja Sami Kajan

ARROW ja maailman pohjoisin olutpainimo, norjalainen Macks Ølbryggeri ovat sopineet ARROW GEMA-järjestelmäratkaisun toimituksesta. Sopimukseen sisältyy GEMA-tiedonkeruuratkaisun lisäksi tuoteseuranta, laadunhallinta sekä ARROW 5S Audit-sovellus. Tavoitteena on koko tehtaan tuotannon saattaminen digitaalisen tiedonkeruun pariin sekä tämän jälkeen yhteistyön laajentaminen kunnossapidon hallinnan kehittämisellä.

Macks Ølbryggeri on maailman pohjoisin panimo. Panimon perusti vuonna 1877 Ludwig Markus Mack. Mack on Norjan neljänneksi suurin panimo, ja se on luultavasti yksi Pohjois-Norjan vahvimmista brändeistä. Päätuotanto sijaitsee Nordkjosbotnissa, noin 70 km: n päässä Tromssasta.

Tarvetta lisäkapasiteetille

Mackilla oli selkeä tarve kehittää ja löytää lisäkapasiteettia tuotantoon. Yksi tavoite on myös selkeän reaaliaikaisen tilannekuvan muodostaminen tuotannon päivittäisjohtamiselle. Kyse on digitalisaation myötä myös kulttuurimuutoksesta, jota lähdetään viemään eteenpäin askel kerrallaan.

”Meillä oli tarve määrätyille tunnusluvuille sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn mittaamiseen. Lisäksi oli tärkeää tunnistaa keskeiset tuotannon kehityskohteet sekä visualisoida tieto jokaisen nähtäville”, kuvailee Macks Ølbryggerin Supply Director Peter Calleeuw.

Operaattorin näkökulma ja selkeys vakuuttivat

Järjestelmän hankinta kilpailutettiin. GEMA valikoitui selkeyden, helppokäyttöisyyden ja ARROWn toimialatuntemuksen ansiosta. Tärkeä valintaan vaikuttava seikka olivat referenssikohteet ja Mack vierailikin Olvin Iisalmen kohteessa sekä Olvi Groupiin kuuluvassa Cesu Alus-panimossa Latviassa tutustumassa ARROWn vastaavaan järjestelmätoimitukseen.

”ARROWn järjestelmien helppokäyttöisyyden ja visuaalisuuden lisäksi myös tavoite jokaisen operaattorin kokonaisvaltaisesta osallistumisesta teki vaikutuksen. Myös GEMAn laatumoduuli sekä ARROWlta löytyvä kunnossapitojärjestelmä vaikuttivat valintaan, sillä haluamme välttää useiden eri toimittajien järjestelmien integraation. Iisalmen vierailulla pääsimme tutustumaan järjestelmään ensimmäistä kertaa ja vakuutuimmekin heti siitä, kuinka helposti ymmärrettävää järjestelmästä saatava data todellisuudessa on”, Calleeuw tiivistää.

GEMAn käyttöönotto Mackilla käynnistyi tammikuussa.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

Mikko Tervala on aloittanut Customer Manager-tehtävässä

Automaatiotekniikan insinööri Mikko Tervala, 33, on aloittanut Customer Manager, Productivity Solutions -tehtävässä 1.1.2019 alkaen. Mikolla on pitkä ja kansainvälinen kokemus projektihallinnan tehtävistä eri teollisuuden aloilta. Aikaisemmin hän työskenteli projektijohtajana kansainvälisissä tehtävissä ACTIW Intralogisticsilla. ”Olen ollut mukana tuotannon kehittämisessä monessa eri roolissa ja useammasta eri näkökulmasta. Siirtyminen ARROWlle tuo mukanaan jälleen uuden näkökulman ja odotan mielenkiinnolla […]

Lue lisää

Joulun aika!

Kiitämme kuluneesta vuodesta ja toivotamme Hyvää Joulua kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Kuten aiempinakin vuosina, osoitimme joululahjavaramme hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna olemme tukemassa Hope-yhdistystä, joka auttaa vähävaraisia ja kriisin kohdanneita perheitä. Tukemme on suunnattu erityisesti Jyväskylän alueen perheille. Tarkemmin yhdistyksen upeasta toiminnasta voit lukea täältä. Hyvää Joulua ja Menestystä vuodelle 2019!

Lue lisää

Jälleen uusi vahvistus – Ville Limnell aloitti ARROW toimitustiimissä

Tiedonhallinnan DI Ville Limnell, 37, on aloittanut Customer Manager, Productivity Solutions -tehtävässä 1.12. alkaen. Villellä on vuosien kokemus projektipäällikön, asiakkuuspäällikön ja fasilitaattorin tehtävistä eri ohjelmistoyhtiöissä. ARROWlla Villen tehtäviin kuuluvat ARROW-järjestelmien käyttöönotto-, koulutus -ja kehitystehtävät. ”Ydinosaamistani ovat erityisesti järjestelmäprojektien hallinta sekä asiakkuuksien kehittäminen. Tässä uudessa positiossa ARROWlla odotan tilaisuuksia päästä yhdessä asiakkaan kehittämään tuottavuutta järjestelmien tukemana. […]

Lue lisää