Jälleen uusi panimoasiakkuus – ARROW ja norjalainen panimoyhtiö Macks Ølbryggeri yhteistyöhön


Vasemmalta: Mikko Tervala, Peter Calleeuw ja Sami Kajan

ARROW ja maailman pohjoisin olutpainimo, norjalainen Macks Ølbryggeri ovat sopineet ARROW GEMA-järjestelmäratkaisun toimituksesta. Sopimukseen sisältyy GEMA-tiedonkeruuratkaisun lisäksi tuoteseuranta, laadunhallinta sekä ARROW 5S Audit-sovellus. Tavoitteena on koko tehtaan tuotannon saattaminen digitaalisen tiedonkeruun pariin sekä tämän jälkeen yhteistyön laajentaminen kunnossapidon hallinnan kehittämisellä.

Macks Ølbryggeri on maailman pohjoisin panimo. Panimon perusti vuonna 1877 Ludwig Markus Mack. Mack on Norjan neljänneksi suurin panimo, ja se on luultavasti yksi Pohjois-Norjan vahvimmista brändeistä. Päätuotanto sijaitsee Nordkjosbotnissa, noin 70 km: n päässä Tromssasta.

Tarvetta lisäkapasiteetille

Mackilla oli selkeä tarve kehittää ja löytää lisäkapasiteettia tuotantoon. Yksi tavoite on myös selkeän reaaliaikaisen tilannekuvan muodostaminen tuotannon päivittäisjohtamiselle. Kyse on digitalisaation myötä myös kulttuurimuutoksesta, jota lähdetään viemään eteenpäin askel kerrallaan.

”Meillä oli tarve määrätyille tunnusluvuille sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn mittaamiseen. Lisäksi oli tärkeää tunnistaa keskeiset tuotannon kehityskohteet sekä visualisoida tieto jokaisen nähtäville”, kuvailee Macks Ølbryggerin Supply Director Peter Calleeuw.

Operaattorin näkökulma ja selkeys vakuuttivat

Järjestelmän hankinta kilpailutettiin. GEMA valikoitui selkeyden, helppokäyttöisyyden ja ARROWn toimialatuntemuksen ansiosta. Tärkeä valintaan vaikuttava seikka olivat referenssikohteet ja Mack vierailikin Olvin Iisalmen kohteessa sekä Olvi Groupiin kuuluvassa Cesu Alus-panimossa Latviassa tutustumassa ARROWn vastaavaan järjestelmätoimitukseen.

”ARROWn järjestelmien helppokäyttöisyyden ja visuaalisuuden lisäksi myös tavoite jokaisen operaattorin kokonaisvaltaisesta osallistumisesta teki vaikutuksen. Myös GEMAn laatumoduuli sekä ARROWlta löytyvä kunnossapitojärjestelmä vaikuttivat valintaan, sillä haluamme välttää useiden eri toimittajien järjestelmien integraation. Iisalmen vierailulla pääsimme tutustumaan järjestelmään ensimmäistä kertaa ja vakuutuimmekin heti siitä, kuinka helposti ymmärrettävää järjestelmästä saatava data todellisuudessa on”, Calleeuw tiivistää.

GEMAn käyttöönotto Mackilla käynnistyi tammikuussa.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

Botnia Print valitsi ARROW GEMA:n tuotannonohjaukseen ja kehittämiseen

Kokkolassa sijaitseva sanomalehtitehdas Botnia Print Oy on valinnut ARROW GEMA-tiedonkeruujärjestelmän tuotannonohjaukseen ja kehittämiseen. Botnia Printin lehtitehtaalta lähtee päivittäin satoja tuhansia lehtiä levitykseen ympäri Suomea ja muita pohjoismaita. Toimituksen myötä ARROW ja Botnia Print vahvistavat yhteistyötään entisestään. Yritykset ovat toisilleen tuttuja jo vuodesta 2011 lähtien kunnossapitojärjestelmä ARROW Novin myötä. Botnia Print on kerännyt tuotantotietoja päivittäisjohtamisen tarpeisiin […]

Lue lisää

Kangasalan Veden kunnossapitojärjestelmäksi ARROW Novi

Kangasalan Vesi on valinnut ARROW Novi -kunnossapitojärjestelmän ennakoivan kunnossapidon kehittämiseen. Kangasalan Vesi huolehtii toimialueensa hyvänlaatuisen veden valmistamisesta ja jakelusta, sekä jätevesien johtamisesta puhdistettavaksi Tampereelle. Yrityksellä oli tarve päästä standardoimaan töitä ja panostamaan ennakkohuoltoon. Heillä ei ollut entuudestaan käytössä kunnossapitojärjestelmää. “Päätöksemme valita ARROW Novi oli osakokonaisuuksien summa. Tärkeä asia meille oli demoversio, jonka ansiosta saimme tutustua […]

Lue lisää

ARROW-tiimin kasvu jatkuu – Juha Nyholm aloitti Sales Managerina

Kauppatieteiden maisteri Juha Nyholm on aloittanut Sales Manager, Maintenance Solutions tehtävässä 21.5 alkaen. Juhalla on takanaan pitkä työkokemus Expomark Oy:ltä erilaisten teollisuuden tapahtumien myynnin ja kehittämisen parista, jonka kautta myös Arrow on hänelle yrityksenä tuttu. “ARROW:ssa minua houkutteli yrityksen hyvä maine, sekä mahdollisuus kehittää aiempaa osaamistani uudesta näkökulmasta itselleni tutulla alalla. Kiinnostavaa on päästä työskentelemään […]

Lue lisää