Jälleen uusi panimoasiakkuus – ARROW ja norjalainen panimoyhtiö Macks Ølbryggeri yhteistyöhön


Vasemmalta: Mikko Tervala, Peter Calleeuw ja Sami Kajan

ARROW ja maailman pohjoisin olutpainimo, norjalainen Macks Ølbryggeri ovat sopineet ARROW GEMA-järjestelmäratkaisun toimituksesta. Sopimukseen sisältyy GEMA-tiedonkeruuratkaisun lisäksi tuoteseuranta, laadunhallinta sekä ARROW 5S Audit-sovellus. Tavoitteena on koko tehtaan tuotannon saattaminen digitaalisen tiedonkeruun pariin sekä tämän jälkeen yhteistyön laajentaminen kunnossapidon hallinnan kehittämisellä.

Macks Ølbryggeri on maailman pohjoisin panimo. Panimon perusti vuonna 1877 Ludwig Markus Mack. Mack on Norjan neljänneksi suurin panimo, ja se on luultavasti yksi Pohjois-Norjan vahvimmista brändeistä. Päätuotanto sijaitsee Nordkjosbotnissa, noin 70 km: n päässä Tromssasta.

Tarvetta lisäkapasiteetille

Mackilla oli selkeä tarve kehittää ja löytää lisäkapasiteettia tuotantoon. Yksi tavoite on myös selkeän reaaliaikaisen tilannekuvan muodostaminen tuotannon päivittäisjohtamiselle. Kyse on digitalisaation myötä myös kulttuurimuutoksesta, jota lähdetään viemään eteenpäin askel kerrallaan.

”Meillä oli tarve määrätyille tunnusluvuille sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn mittaamiseen. Lisäksi oli tärkeää tunnistaa keskeiset tuotannon kehityskohteet sekä visualisoida tieto jokaisen nähtäville”, kuvailee Macks Ølbryggerin Supply Director Peter Calleeuw.

Operaattorin näkökulma ja selkeys vakuuttivat

Järjestelmän hankinta kilpailutettiin. GEMA valikoitui selkeyden, helppokäyttöisyyden ja ARROWn toimialatuntemuksen ansiosta. Tärkeä valintaan vaikuttava seikka olivat referenssikohteet ja Mack vierailikin Olvin Iisalmen kohteessa sekä Olvi Groupiin kuuluvassa Cesu Alus-panimossa Latviassa tutustumassa ARROWn vastaavaan järjestelmätoimitukseen.

”ARROWn järjestelmien helppokäyttöisyyden ja visuaalisuuden lisäksi myös tavoite jokaisen operaattorin kokonaisvaltaisesta osallistumisesta teki vaikutuksen. Myös GEMAn laatumoduuli sekä ARROWlta löytyvä kunnossapitojärjestelmä vaikuttivat valintaan, sillä haluamme välttää useiden eri toimittajien järjestelmien integraation. Iisalmen vierailulla pääsimme tutustumaan järjestelmään ensimmäistä kertaa ja vakuutuimmekin heti siitä, kuinka helposti ymmärrettävää järjestelmästä saatava data todellisuudessa on”, Calleeuw tiivistää.

GEMAn käyttöönotto Mackilla käynnistyi tammikuussa.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

Vahvaa kunnossapidon osaamista ARROW:lle – Teemu Varjamo Customer Manageriksi

Kone-ja tuotantotekniikan insinööri Teemu Varjamo, 33, on aloittanut Customer Manager, Maintenance Solutions- tehtävässä 8.4.2019 alkaen. Varjamolla on pitkä kokemus kunnossapidon kehitysinsinöörin ja työnjohtajan tehtävistä Maintpartnerilla, jonka kautta myös ARROW-järjestelmät olivat hänelle ennestään tuttuja. ”ARROW:lla houkuttelivat erityisesti kehittymismahdollisuudet kunnossapidon asiantuntijana, sekä prosessien että järjestelmien näkökulmista. Odotan erityisesti, että pääsen hyödyntämään kokemustani kunnossapidon materiaalihallinnan ja ennakkohuoltojen suunnittelusta […]

Lue lisää

Uudistuksia ARROW:n johtoon

DI Sami Kajan, 32, on nimitetty ARROW Engineering Oy:n toimitusjohtajaksi 22.3.2019 alkaen. Kajan seuraa tehtävässään palveluksesta pois jäävää, yrityksen perustajäsentä Pekka Pylkkästä. Kajan on toiminut kolmen vuoden ajan ARROW:n varatoimitusjohtajana sekä järjestelmätoimituksista vastaavana johtajana. Tätä ennen hänellä on takanaan kansainvälinen työura elintarviketeollisuudessa. ”Innokkain ja odottavaisin mielin otan uuden tehtävän vastaan. ARROW on erinomaisessa markkina-asemassa mutta […]

Lue lisää

Saarijärven Kaukolämpö vakuuttui ARROW Novin ominaisuuksista

Vuodesta 1961 asti toiminut Saarijärven Kaukolämpö Oy on valinnut ARROW Novi -kunnossapitojärjestestelmän ennakoivan kunnossapidon hallintaa ja kehittämistä varten. Saarijärven Kaukolämpö Oy on Saarijärven kaupungin omistama ja 5 lämpökeskusta kattava energiapalveluyritys, jonka tavoitteena on edullisen ja hintavakaan kaukolämmön tuottaminen Saarijärven keskustan alueelle lähienergiaa hyödyntäen. Saarijärven Kaukolämmöllä ei ole ollut käytössään varsinaista kunnossapito-ohjelmistoa, sillä edellisen järjestelmän käyttöönotto […]

Lue lisää