Uudistuksia ARROW:n johtoon

DI Sami Kajan, 32, on nimitetty ARROW Engineering Oy:n toimitusjohtajaksi 22.3.2019 alkaen. Kajan seuraa tehtävässään palveluksesta pois jäävää, yrityksen perustajäsentä Pekka Pylkkästä.

Kajan on toiminut kolmen vuoden ajan ARROW:n varatoimitusjohtajana sekä järjestelmätoimituksista vastaavana johtajana. Tätä ennen hänellä on takanaan kansainvälinen työura elintarviketeollisuudessa.

”Innokkain ja odottavaisin mielin otan uuden tehtävän vastaan. ARROW on erinomaisessa markkina-asemassa mutta meillä on vielä paljon saavutettavaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Viimeisen kolmen vuoden ajan olemme koko ARROW-tiimin voimin tehneet tarmokasta kehitystyötä liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla”, Kajan kertoo.

Ihmisten päivittäisen työn helpottaminen keskiössä

ARROW on elokuusta 2018 saakka ollut osa Protacon-konsernia. Tytäryhtiönä toimivan ARROW:n liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana 100%.

“Teollisuuden digitalisaatio on Protaconille strateginen painopistealue ja ARROW:n palvelut ovat aivan sen ytimessä. Jatkamme panostuksia ARROW:n liiketoimintaan osaamisen ja tarjooman kehittämisellä sekä organisoitumalla liiketoimintavoluumin kasvun vaatimusten mukaisesti”, kertoo liiketoiminta-alueen johtaja Janne Hakala-Ranta Protaconilta.

”ARROW on haluttu yhteistyökumppani. Olemme saavuttaneet vankan jalansijan tuotannon ja kunnossapidon tiedon digitalisoinnin kumppanina. Meidän näkökulmastamme digitalisaatio ei ole koskaan ollut vain teknologiaprojekti. Digitalisaatio on keino prosessien parantamiseen ja sitä kautta johtamisen väline. Kyse on siitä, kuinka voimme asiakasyrityksissämme työskentelevien ihmisten päivittäistä työtä helpottaa. Teknologian hyödyntäjä ja käyttäjä on ihminen ja ihmistä haluamme palvella” Kajan jatkaa.

Yhtiön voimakas kasvu on tulosta myös merkittävistä tuotelanseerauksista. Viime vuoden puolella ARROW julkisti modernin, täysin selainpohjaisen ARROW GEMA MES-järjestelmän, joka ohjaa tuotannon operaattoria päivittäisestä työssään. Loppuvuodesta markkinoille tuli ARROW 5S Audit, joka digitalisoi 5S-auditointeihin liittyvän datan johtamisen tueksi.

”GEMA-ratkaisua on toimitettu jo yli 30 tehtaalle. Tarve nykyaikaiselle tuotannon kehittämisen ja johtamisen ratkaisulle on ollut selkeä. 5S puolestaan on SaaS-palveluratkaisumme, jonka hankkimisen voi suorittaa helposti vaikkapa verkkosivuiltamme”, Kajan summaa.

Kasvu vaatii vahvaa asiantuntijuutta ja tehokasta palveluiden organisointia

Merkittävä osa ARROW:n palvelukonseptia on syvällinen prosessien asiantuntemus eri toimialoilta.

“Jalostamme edelleen toimitustapaa, jossa asiakkaamme ottavat käyttöönsä paitsi uuden järjestelmän myös tavan johtaa ja kehittää omia prosessejaan. Meille on tärkeää, että yhteistyö tuottaa tulosta, mutta sen on oltava myös mukavaa asiakkaalle. Ehkä nämä asiat ovat toimialalle epätyypillisen pienen asiakaspoistumammekin takana” Kajan iloitsee.

Samanaikaisesti ARROWn organisaatiossa on tehty myös muita nimityksiä. Aiemmin Key Customer Manager-roolissa toiminut Ville Vilhu siirtyy vastaamaan ARROW: toimitusketjun johtamisesta ja kehittämisestä, uutena nimikkeenä Director, Supply Chain.

Projektipäällikön tehtävistä vastannut Marko Sormunen on nimitetty Key Customer Manager-tehtävään. Sormusen vastuulla ovat myös GEMA-järjestelmän team leaderin tehtävät.

ARROW on osa Protacon-konsernia. Protacon on kumppanisi digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen. Parannamme teollisten investointiprojektien kannattavuutta koko niiden elinkaaren ajan. Tarjoamme johtavia digitaalisia ratkaisuja työnne sujuvoittamiseen ja huippusuorituksen tukemiseen. Autamme digitaalisuuteen perustuvien liiketoimintamallien luomisessa ja palveluiden kehittämisessä.

Protacon on suomalainen ja kasvava yhtiö, joka palvelee kansainvälisesti toimivia asiakkaitaan ympäri maailmaa. Protaconilla työskentelee noin 400 henkeä ja yrityksen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa. Protacon on perustettu vuonna 1990.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

ARROW on nyt Pinja – teollisuuden uudistamisella ja digitalisaatiolla vahvaa kasvua

  Digitalisaation ja teollisuuden uudistamisen kumppani Protacon muuttuu Pinjaksi. Pinjan muodostavat Protacon ja siihen viime vuosina kasvun myötä mukaan tulleet ARROW, SWD, Descal, Netwell, Vision Systems sekä Powen. Pinja on johtava toimija valikoiduissa teollisuuden ohjelmistotuotteissa sekä merkittävä teollisten järjestelmäratkaisujen ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen kumppani. Teollisuuden uudistamisen ja digitalisaation kasvava kysyntä johtuu globaalin toimintaympäristön vaatimasta kilpailukyvyn […]

Lue lisää

ARROWn toimitustiimi kasvaa – Jussi Saikkonen Customer Manageriksi

Kone- ja tuotantotekniikan insinööri Jussi Saikkonen on aloittanut Customer Manager, Productivity Solutions -tehtävässä 17.2.2020. Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut Saikkonen on opiskellut myös tietojenkäsittelytieteitä Tampereen yliopistossa. Ennen ARROWlle siirtymistä Saikkonen on työskennellyt mm. Suomen Erillisverkkojen palveluksessa tuotehallinnassa, erilaisissa projekteissa sekä IT-palvelunhallintaan liittyvissä tehtävissä asiakasrajapinnassa. Aikaisempaa kokemusta hänelle on kertynyt myös paperiteollisuuden puolelta. ARROWlle Saikkonen hakeutui uusien haasteiden perässä. […]

Lue lisää

Henry Laitinen kunnossapidon Customer Manageriksi

Energiatekniikan insinööri Henry Laitinen on aloittanut Customer Manager, Maintenance Solutions -tehtävässä 25.11.2019 alkaen. Aiemmin työurallaan Laitinen on toiminut mm. suomalaisen energiayhtiö St1:n uusiutuvan energian liiketoiminnassa kunnossapitoinsinöörinä työtehtävien keskittyessä pääasiallisesti bioetanolilaitosten kunnossapidon projekteihin, suunnitteluun ja kehittämiseen. ARROWlle Henry hakeutui hyvien kokemusten siivittämänä. ”ARROW oli minulle tuttu kumppani asiakkaan näkökulmasta. Tämä oli ehdottomasti yksi iso kannustin hakuprosessissa; […]

Lue lisää