Uudistuksia ARROW:n johtoon

DI Sami Kajan, 32, on nimitetty ARROW Engineering Oy:n toimitusjohtajaksi 22.3.2019 alkaen. Kajan seuraa tehtävässään palveluksesta pois jäävää, yrityksen perustajäsentä Pekka Pylkkästä.

Kajan on toiminut kolmen vuoden ajan ARROW:n varatoimitusjohtajana sekä järjestelmätoimituksista vastaavana johtajana. Tätä ennen hänellä on takanaan kansainvälinen työura elintarviketeollisuudessa.

”Innokkain ja odottavaisin mielin otan uuden tehtävän vastaan. ARROW on erinomaisessa markkina-asemassa mutta meillä on vielä paljon saavutettavaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Viimeisen kolmen vuoden ajan olemme koko ARROW-tiimin voimin tehneet tarmokasta kehitystyötä liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla”, Kajan kertoo.

Ihmisten päivittäisen työn helpottaminen keskiössä

ARROW on elokuusta 2018 saakka ollut osa Protacon-konsernia. Tytäryhtiönä toimivan ARROW:n liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana 100%.

“Teollisuuden digitalisaatio on Protaconille strateginen painopistealue ja ARROW:n palvelut ovat aivan sen ytimessä. Jatkamme panostuksia ARROW:n liiketoimintaan osaamisen ja tarjooman kehittämisellä sekä organisoitumalla liiketoimintavoluumin kasvun vaatimusten mukaisesti”, kertoo liiketoiminta-alueen johtaja Janne Hakala-Ranta Protaconilta.

”ARROW on haluttu yhteistyökumppani. Olemme saavuttaneet vankan jalansijan tuotannon ja kunnossapidon tiedon digitalisoinnin kumppanina. Meidän näkökulmastamme digitalisaatio ei ole koskaan ollut vain teknologiaprojekti. Digitalisaatio on keino prosessien parantamiseen ja sitä kautta johtamisen väline. Kyse on siitä, kuinka voimme asiakasyrityksissämme työskentelevien ihmisten päivittäistä työtä helpottaa. Teknologian hyödyntäjä ja käyttäjä on ihminen ja ihmistä haluamme palvella” Kajan jatkaa.

Yhtiön voimakas kasvu on tulosta myös merkittävistä tuotelanseerauksista. Viime vuoden puolella ARROW julkisti modernin, täysin selainpohjaisen ARROW GEMA MES-järjestelmän, joka ohjaa tuotannon operaattoria päivittäisestä työssään. Loppuvuodesta markkinoille tuli ARROW 5S Audit, joka digitalisoi 5S-auditointeihin liittyvän datan johtamisen tueksi.

”GEMA-ratkaisua on toimitettu jo yli 30 tehtaalle. Tarve nykyaikaiselle tuotannon kehittämisen ja johtamisen ratkaisulle on ollut selkeä. 5S puolestaan on SaaS-palveluratkaisumme, jonka hankkimisen voi suorittaa helposti vaikkapa verkkosivuiltamme”, Kajan summaa.

Kasvu vaatii vahvaa asiantuntijuutta ja tehokasta palveluiden organisointia

Merkittävä osa ARROW:n palvelukonseptia on syvällinen prosessien asiantuntemus eri toimialoilta.

“Jalostamme edelleen toimitustapaa, jossa asiakkaamme ottavat käyttöönsä paitsi uuden järjestelmän myös tavan johtaa ja kehittää omia prosessejaan. Meille on tärkeää, että yhteistyö tuottaa tulosta, mutta sen on oltava myös mukavaa asiakkaalle. Ehkä nämä asiat ovat toimialalle epätyypillisen pienen asiakaspoistumammekin takana” Kajan iloitsee.

Samanaikaisesti ARROWn organisaatiossa on tehty myös muita nimityksiä. Aiemmin Key Customer Manager-roolissa toiminut Ville Vilhu siirtyy vastaamaan ARROW: toimitusketjun johtamisesta ja kehittämisestä, uutena nimikkeenä Director, Supply Chain.

Projektipäällikön tehtävistä vastannut Marko Sormunen on nimitetty Key Customer Manager-tehtävään. Sormusen vastuulla ovat myös GEMA-järjestelmän team leaderin tehtävät.

ARROW on osa Protacon-konsernia. Protacon on kumppanisi digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen. Parannamme teollisten investointiprojektien kannattavuutta koko niiden elinkaaren ajan. Tarjoamme johtavia digitaalisia ratkaisuja työnne sujuvoittamiseen ja huippusuorituksen tukemiseen. Autamme digitaalisuuteen perustuvien liiketoimintamallien luomisessa ja palveluiden kehittämisessä.

Protacon on suomalainen ja kasvava yhtiö, joka palvelee kansainvälisesti toimivia asiakkaitaan ympäri maailmaa. Protaconilla työskentelee noin 400 henkeä ja yrityksen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa. Protacon on perustettu vuonna 1990.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

ARROW:n toimitustiimiin uusi vahvistus – Mikko Sillanpää aloittaa Customer Manager tehtävässä

Filosofian maisteri Mikko Sillanpää on aloittanut Customer Manager, Productivity Solutions- tehtävässä 2.8.2019 alkaen. Mikolla on pitkä työkokemus teollisuuden alan eri työtehtävistä. Hänen edellinen työpaikkansa oli tuuliturbiiniteollisuudessa toimivalla Moventaksella, jossa hän työskenteli yli kymmenen vuotta tuotekehityksen, kunnonvalvonnan ja kenttähuollon tuotteistuksen tehtävissä. “ARROW:sta olen kuullut paljon hyvää, ja se on mielenkiintoinen kovassa kasvussa oleva yritys. Aiempi työkokemukseni […]

Lue lisää

Botnia Print valitsi ARROW GEMA:n tuotannonohjaukseen ja kehittämiseen

Kokkolassa sijaitseva sanomalehtitehdas Botnia Print Oy on valinnut ARROW GEMA-tiedonkeruujärjestelmän tuotannonohjaukseen ja kehittämiseen. Botnia Printin lehtitehtaalta lähtee päivittäin satoja tuhansia lehtiä levitykseen ympäri Suomea ja muita pohjoismaita. Toimituksen myötä ARROW ja Botnia Print vahvistavat yhteistyötään entisestään. Yritykset ovat toisilleen tuttuja jo vuodesta 2011 lähtien kunnossapitojärjestelmä ARROW Novin myötä. Botnia Print on kerännyt tuotantotietoja päivittäisjohtamisen tarpeisiin […]

Lue lisää

Kangasalan Veden kunnossapitojärjestelmäksi ARROW Novi

Kangasalan Vesi on valinnut ARROW Novi -kunnossapitojärjestelmän ennakoivan kunnossapidon kehittämiseen. Kangasalan Vesi huolehtii toimialueensa hyvänlaatuisen veden valmistamisesta ja jakelusta, sekä jätevesien johtamisesta puhdistettavaksi Tampereelle. Yrityksellä oli tarve päästä standardoimaan töitä ja panostamaan ennakkohuoltoon. Heillä ei ollut entuudestaan käytössä kunnossapitojärjestelmää. “Päätöksemme valita ARROW Novi oli osakokonaisuuksien summa. Tärkeä asia meille oli demoversio, jonka ansiosta saimme tutustua […]

Lue lisää