Uudistuksia ARROW:n johtoon

DI Sami Kajan, 32, on nimitetty ARROW Engineering Oy:n toimitusjohtajaksi 22.3.2019 alkaen. Kajan seuraa tehtävässään palveluksesta pois jäävää, yrityksen perustajäsentä Pekka Pylkkästä.

Kajan on toiminut kolmen vuoden ajan ARROW:n varatoimitusjohtajana sekä järjestelmätoimituksista vastaavana johtajana. Tätä ennen hänellä on takanaan kansainvälinen työura elintarviketeollisuudessa.

”Innokkain ja odottavaisin mielin otan uuden tehtävän vastaan. ARROW on erinomaisessa markkina-asemassa mutta meillä on vielä paljon saavutettavaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Viimeisen kolmen vuoden ajan olemme koko ARROW-tiimin voimin tehneet tarmokasta kehitystyötä liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla”, Kajan kertoo.

Ihmisten päivittäisen työn helpottaminen keskiössä

ARROW on elokuusta 2018 saakka ollut osa Protacon-konsernia. Tytäryhtiönä toimivan ARROW:n liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana 100%.

“Teollisuuden digitalisaatio on Protaconille strateginen painopistealue ja ARROW:n palvelut ovat aivan sen ytimessä. Jatkamme panostuksia ARROW:n liiketoimintaan osaamisen ja tarjooman kehittämisellä sekä organisoitumalla liiketoimintavoluumin kasvun vaatimusten mukaisesti”, kertoo liiketoiminta-alueen johtaja Janne Hakala-Ranta Protaconilta.

”ARROW on haluttu yhteistyökumppani. Olemme saavuttaneet vankan jalansijan tuotannon ja kunnossapidon tiedon digitalisoinnin kumppanina. Meidän näkökulmastamme digitalisaatio ei ole koskaan ollut vain teknologiaprojekti. Digitalisaatio on keino prosessien parantamiseen ja sitä kautta johtamisen väline. Kyse on siitä, kuinka voimme asiakasyrityksissämme työskentelevien ihmisten päivittäistä työtä helpottaa. Teknologian hyödyntäjä ja käyttäjä on ihminen ja ihmistä haluamme palvella” Kajan jatkaa.

Yhtiön voimakas kasvu on tulosta myös merkittävistä tuotelanseerauksista. Viime vuoden puolella ARROW julkisti modernin, täysin selainpohjaisen ARROW GEMA MES-järjestelmän, joka ohjaa tuotannon operaattoria päivittäisestä työssään. Loppuvuodesta markkinoille tuli ARROW 5S Audit, joka digitalisoi 5S-auditointeihin liittyvän datan johtamisen tueksi.

”GEMA-ratkaisua on toimitettu jo yli 30 tehtaalle. Tarve nykyaikaiselle tuotannon kehittämisen ja johtamisen ratkaisulle on ollut selkeä. 5S puolestaan on SaaS-palveluratkaisumme, jonka hankkimisen voi suorittaa helposti vaikkapa verkkosivuiltamme”, Kajan summaa.

Kasvu vaatii vahvaa asiantuntijuutta ja tehokasta palveluiden organisointia

Merkittävä osa ARROW:n palvelukonseptia on syvällinen prosessien asiantuntemus eri toimialoilta.

“Jalostamme edelleen toimitustapaa, jossa asiakkaamme ottavat käyttöönsä paitsi uuden järjestelmän myös tavan johtaa ja kehittää omia prosessejaan. Meille on tärkeää, että yhteistyö tuottaa tulosta, mutta sen on oltava myös mukavaa asiakkaalle. Ehkä nämä asiat ovat toimialalle epätyypillisen pienen asiakaspoistumammekin takana” Kajan iloitsee.

Samanaikaisesti ARROWn organisaatiossa on tehty myös muita nimityksiä. Aiemmin Key Customer Manager-roolissa toiminut Ville Vilhu siirtyy vastaamaan ARROW: toimitusketjun johtamisesta ja kehittämisestä, uutena nimikkeenä Director, Supply Chain.

Projektipäällikön tehtävistä vastannut Marko Sormunen on nimitetty Key Customer Manager-tehtävään. Sormusen vastuulla ovat myös GEMA-järjestelmän team leaderin tehtävät.

ARROW on osa Protacon-konsernia. Protacon on kumppanisi digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen. Parannamme teollisten investointiprojektien kannattavuutta koko niiden elinkaaren ajan. Tarjoamme johtavia digitaalisia ratkaisuja työnne sujuvoittamiseen ja huippusuorituksen tukemiseen. Autamme digitaalisuuteen perustuvien liiketoimintamallien luomisessa ja palveluiden kehittämisessä.

Protacon on suomalainen ja kasvava yhtiö, joka palvelee kansainvälisesti toimivia asiakkaitaan ympäri maailmaa. Protaconilla työskentelee noin 400 henkeä ja yrityksen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa. Protacon on perustettu vuonna 1990.

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi

Vahvaa kunnossapidon osaamista ARROW:lle – Teemu Varjamo Customer Manageriksi

Kone-ja tuotantotekniikan insinööri Teemu Varjamo, 33, on aloittanut Customer Manager, Maintenance Solutions- tehtävässä 8.4.2019 alkaen. Varjamolla on pitkä kokemus kunnossapidon kehitysinsinöörin ja työnjohtajan tehtävistä Maintpartnerilla, jonka kautta myös ARROW-järjestelmät olivat hänelle ennestään tuttuja. ”ARROW:lla houkuttelivat erityisesti kehittymismahdollisuudet kunnossapidon asiantuntijana, sekä prosessien että järjestelmien näkökulmista. Odotan erityisesti, että pääsen hyödyntämään kokemustani kunnossapidon materiaalihallinnan ja ennakkohuoltojen suunnittelusta […]

Lue lisää

Saarijärven Kaukolämpö vakuuttui ARROW Novin ominaisuuksista

Vuodesta 1961 asti toiminut Saarijärven Kaukolämpö Oy on valinnut ARROW Novi -kunnossapitojärjestestelmän ennakoivan kunnossapidon hallintaa ja kehittämistä varten. Saarijärven Kaukolämpö Oy on Saarijärven kaupungin omistama ja 5 lämpökeskusta kattava energiapalveluyritys, jonka tavoitteena on edullisen ja hintavakaan kaukolämmön tuottaminen Saarijärven keskustan alueelle lähienergiaa hyödyntäen. Saarijärven Kaukolämmöllä ei ole ollut käytössään varsinaista kunnossapito-ohjelmistoa, sillä edellisen järjestelmän käyttöönotto […]

Lue lisää

Olemme mukana Advanced Engineering-messuilla Tampereella 20.-21.3.!

ARROW:n ja emoyhtiömme Protaconin yhteisosastolla voit tutustua minikokoiseen tehtaaseen, jossa työskentelee Omronin LD-mobiilirobotti. Robottiin on integroitu tuotannon lattiatason tiedonkeruun digitalisointia operoiva ARROW GEMA sekä ennakoivan kunnossapidon tarpeisiin vastaava ARROW Novi. Messuvieraat pääsevät itse testaamaan ja ohjaamaan robottia tabletilla. Ratkaisut ovat osa ARROW Operational Excellence -konseptia, jonka painopiste on visuaalisessa tuotannon päivittäisjohtamisessa. – Tiedon digitalisointi on […]

Lue lisää